Halal

BRC/IFS

Veel supermarkten en andere organisaties eisen van hun leveranciers, bovenop HACCP, ook een zogenoemd BRC-certificaat. Hierin zijn aanvullende eisen geformuleerd op het gebied van voedselveiligheid, maar ook ten aanzien van de organisatie(structuur), de directe omgeving van een fabriek en de gehanteerde communicatie.

De International Food Standard (IFS) is een standaard op het gebied van voedselveiligheid die werd opgesteld door de Duitse brancheorganisatie van distributeurs van voedingsmiddelen. Omdat ook de Franse retail-brancheorganisatie zich heeft aangesloten bij de IFS-norm, wordt IFS ook wel de Duits-Franse tegenhanger van BRC genoemd.

Binnen IFS wordt gewerkt met een viertal ‘knock-out-criteria’. Wanneer er niet wordt voldaan aan één van deze criteria, wordt een leverancier automatisch niet gecertificeerd. Deze criteria zijn:

  • beheersing van kritische beheerspunten;
  • betrokkenheid van het management en medewerkers;
  • traceerbaarheid van producten, grondstoffen en verpakkingsmaterialen;
  • uitvoering van corrigerende maatregelen.

Een belangrijk verschil met BRC Food is dat bij BRC de mogelijkheid bestaat om tot 28 dagen na een audit (controle) bewijs te leveren dat er aan de geconstateerde tekortkoming voldoende invulling is gegeven. Binnen IFS is dit niet mogelijk: het resultaat van de audit is meteen het eindresultaat.

Meer info op: www.ifs-certification.com

Onderdeel van Halal Solutions BV

Deel deze pagina


Of kopiëer onderstaande link:

×